Zalm met tagliatelle, avocado en spinazie

Linda DezittereDit recept kan dienen vr een dag waarop maar 2 keer gegeten wordt ipv 3 keer bv zondag. Normaal bevat warm eten 450 tot 500 kcal per persoon.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr tagliatelle
  • 2 avocado’s
  • 75gr gemalen Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen( naar smaak)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gr verse spinazie
  • 200 gr gerookte zalm

Bereiding:
Kook de tagliatelle in water. Doe de avocado, kaas, look en halve citroen in blender. Langzaam de olie en eventueel peper en zout bijdoen.

Giet de pasta af en doe deze in een voorverwarmde pan. Hou wel een deel van het kookvocht apart.

Roer de saus door de pasta en verdun eventueel met kookvocht.
Doe nu de spinazie erbij en laat slinken terwijl je nu en dan roert.

De gerookte zalm fijn snijden en erdoor roeren. Nu eventueel citroensap en rasp een deel vd pel van de citroen. (Geeft wel andere smaak, opletten en proeven naar eigen smaak).

Je kan er nu nog wat basilicum bijdoen voor de smaak en ook de Parmezaanse kaas naar eigen smaak en keuze.
Dit gerecht is zeer lekker en vlug gemaakt.(ongeveer 25 minuten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *