Olie pimpen met look en pepers

Deze geurige en pikante olie kan je gebruiken om te wokken, of scampi’s in te smeren alvorens klaar te maken.  Op deze manier gebruik je maar de helft van de olie die je anders zou gebruiken.

Doe een halve liter olijfolie(zo licht mogelijk) in een donkere   fles.  Doe daar 3 rode en 2 groene pepers in die je proper maakt door de zaden eruit te halen en in kleine stukjes te snijden.

Daarbij doe je  5 gekuiste en gesneden tenen look.. Draai de fles goed dicht en laat minstens 2 weken rusten.
Je kan ook andere kruiden op olie laten trekken om andere combinaties te maken en je gerechten op te pimpen.

Vlugge soep & slaatje met ijsbergsla

Linda Dezittere
Benodigdheden

  • 125 gr kipfilet per persoon
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 2 groene pepers
  • 15 gr bouillonkruiden van Maggi groenten
  • staafmixer

recept:
Kook de kipfilet samen met de kruiden ongeveer 10 minuten
Haal de kipfilet eruit voor koude schotel en doe de gesneden groenten in de pot bouillon. Laat 15 minuten koken tot de groenten zacht zijn. Mixen tot soep en klaar.

De kipfilet kan je gebruiken in een slaatje samen met ijsbergsla en andere groenten.

Je kan de volgende saus maken:

Teentje look persen en 2 soeplepels light mayonaise in een kom. Daarbij doe je 1 koffielepel mosterd en beetje worcestershire saus naar smaak. Eventueel nog zout en peper.

Zalm met tagliatelle, avocado en spinazie

Linda DezittereDit recept kan dienen vr een dag waarop maar 2 keer gegeten wordt ipv 3 keer bv zondag. Normaal bevat warm eten 450 tot 500 kcal per persoon.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr tagliatelle
  • 2 avocado’s
  • 75gr gemalen Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen( naar smaak)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gr verse spinazie
  • 200 gr gerookte zalm

Bereiding:
Kook de tagliatelle in water. Doe de avocado, kaas, look en halve citroen in blender. Langzaam de olie en eventueel peper en zout bijdoen.

Giet de pasta af en doe deze in een voorverwarmde pan. Hou wel een deel van het kookvocht apart.

Roer de saus door de pasta en verdun eventueel met kookvocht.
Doe nu de spinazie erbij en laat slinken terwijl je nu en dan roert.

De gerookte zalm fijn snijden en erdoor roeren. Nu eventueel citroensap en rasp een deel vd pel van de citroen. (Geeft wel andere smaak, opletten en proeven naar eigen smaak).

Je kan er nu nog wat basilicum bijdoen voor de smaak en ook de Parmezaanse kaas naar eigen smaak en keuze.
Dit gerecht is zeer lekker en vlug gemaakt.(ongeveer 25 minuten)

Maaltijdsoep kip met courgette

Benodigdheden

  • 125g kipfilet per persoon(500gr voor 4 personen soep)
  • 1kg wortelen
  • 2 courgetten
  • 8 tal tomaten (ongeveer 1 kg)
  • 1 groene en 1 rode peper
  • 40 gr maggi groentebouillon

Bereiding
3 liter water opzetten samen met de kip en maggikruiden en laat ongeveer 15 min koken.

Alle groenten proper maken en in stukken snijden.

Eerst de wortelen bijdoen en na 10 minuten koken de andere groenten
Vlees uithalen als dit genoeg gekookt is en verdelen in stukjes.

Je hebt nu een soort dikke tomatensoep met een apart pikant smaakje.

Deze soep bevat ongeveer 260 kcal per persoon.