Grapefruitsla met yoghurtsaus ( personen)

1 portie=50 Kcal=1 Kh-waarde

1 grapefruit of pompelmoes met pel van ca.250 g
1 grote zachtzure appel
1 gemiddelde tomaat
enkele slablaadjes
1 grote ui
3 eetlepels magere yoghurt
3 eetlepels magere melk
peper, zout en paprikapoeder
1 eetlepel citroensap, wat bieslook en peterselie

Schil de grapefruit zorgvuldig, ontvlies de partjes en snijd ze in stukjes.
Schil de appel, ontvlies en ontpit de tomaat en snijd beide in gelijke blokjes.
Meng alles samen en serveer het op enkele slablaadjes in aparte schaaltjes.
Snijd de helft van de ui in dunne ringen en bestrooi ze met paprikapoeder.
Garneer ieder schaaltje met enkele uienringen.
Snipper wat overgehouden ui fijn en meng die met de yoghurt, de melk, het citroensap, de fijngesnipperde kruiden, peper en zout.
Geef dit sausje er afzonderlijk bij.

Tip: als variatie op dit recept kunnen 50 garnalen toegevoegd worden:
1 portie=75 Kcal=1 Kh-waarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *