Californische brochetten (2 personen)

1 portie=125 Kcal=1/4 Kh-waarde

2 halve perziken (vers of in blik op eigen sap of op water)(ca. 100 g)
1 plakje kalkoenham of bereid kalfsgebraad van ongeveer 1 cm dik (ca. 120 g)

10 laurierblaadjes
weinig olie, peper
peterselie
enkele slablaadjes

Snijd de perziken en de ham in blokjes van 3 cm.
Rijg afwisselend aan een brochette of houten pen een blokje vlees, een stuk perzik,
een laurierblaadje en herhaal dit.
Bestrijk de brochetten met de olie en bestrooi met peper.
Rooster, onder een hete grill, de brochetten ongeveer 2 min. aan elke kant.
Steek net voor het opdienen een toefje peterselie aan elk uiteinde van de brochetten.
Serveer op enkele slablaadjes.

Tip: Als variatie kunnen stukjes vooraf geblancheerde groene paprika naast de laurierblaadjes gestoken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *