Kalkoengebraad anders (4 personen)

1 portie=275 Kcal=1 Kh-waarde

500 g kalkoengebraad
2 eetlepels vetstof
1 grote ui(ca.150 g)
1 rode paprika(ca.150 g)
1 groene paprika (ca.150 g)
peper en zout
300 g bleekselder
1 teentje knoflook
1 middelgrote appel
1 dl ongezoet appelsap

Snijd de schoongemaakte ui in ringen.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika’s en de bleekselder in reepjes.
Snijd 2 rode reepjes in kleine stukjes en houd ze apart.
Verhit de rest van de vetstof in een pan en laat hierin het gebraad rondom kleuren.
Voeg na ongeveer 10 min. het appelsap toe en laat gedurende 50 min. stoven.
Voeg ui, paprika, peper, zout en bleekselder toe en pers het knoflook met een knoflookpers hierover uit.
Laat nog ongeveer 15 min. gaar stoven terwijl af en toe omgeschept wordt.
Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Snijd de appel in schijfjes van 1/2 cm en bak deze een halve minuut aan elke kant in de overige vetstof.
Leg het gebraad op een verwarmde schotel.
Haal met een schuimspaan het groentenmengsel uit de pan, breng op smaak met peper en zout en schik daarna de groente rond het vlees.
Garneer het gebraad met de schijfjes gebakken appel en overgehouden stukjes rode paprika en dien onmiddellijk op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *