Excuses om niet naar Linda te gaan.

Ik voel me goed zoals ik ben.
Het is prachtig dat je je goed voelt. Maar pas op dat het “goed gevoel” geen schijn is. Ook met verkeerde of ronduit slechte eetgewoontes kun je je goed voelen… tot op zekere dag. En juist die fatale dag had je misschien kunnen voorkomen…
Het is nog niet het juiste moment.
Je denkt dat het beter is te wachten tot nà de feestdagen, of tot nà het huwelijksfeest van je dochter. Misschien denk je dat het gemakkelijker zal zijn nà de winter of nà de zomer. Denk er dan ook aan dat iedere dag uitstel een beetje meer gevaar met zich meebrengt voor je gezondheid. Begin vandaag.
Mijn grootvader woog wel 140 kg en hij is 100 jaar geworden.
En durf je ook te beweren dat je een “kloon” bent van je grootvader? Stel je daar geen uitzondering tot algemene regel omdat het je zo goed uitkomt? Denk aan je eigen gezondheid. Strooi geen zand in je ogen, steek je kop niet in ‘t zand. Goede raad kan zeker geen kwaad. Vraag een consultatie aan.
Ik hou zo’n beetje mijn BMI in de gaten.
Ah zo. Je Body Mass Index. Het is al beter dan niets, maar bedenk het volgende. Deze steeds populairder wordende index is maar een ruwe schatting van hoeveel je min of meer mag wegen. Deze index houdt geen rekening met jouw persoontje. Hij is gebaseerd op je gewicht en je grootte. Maar dat betekent dat alle mensen van dezelfde grootte ook evenveel zouden moeten wegen. Hoe absurd. En wat doe je dan als je toevallig zwaarder bent van “beenderenstelsel”? Hou je niet bezig met halve maatregelen. Laat je elektronisch opmeten met een toestel dat precies zegt hoe JIJ in elkaar zit. En laat dan, indien nodig, een dieet voor JOU samenstellen.
En nog 1000 excuses om niet naar Linda te gaan.
Die kunnen we in één keer beantwoorden, dat maakt het gemakkelijker. Er zijn GEEN excuses voor wie dan ook, want je gezondheid is té belangrijk om risico’s te nemen, bewust of onbewust.